Årets Ljusfyr 2018 går till Organisation Mot Mobbning

Årets Ljusfyr 2018 går till Organisation Mot Mobbning

http://pharos.stiftelsen-pharos.org/2018/01/30/arets-ljusfyr-2018-gar-till-organisation-mot-mobbning/

Stiftelsen Pharos ger Årets Ljusfyr till Organisation Mot Mobbning för deras hängivna arbete med att stödja människor som behandlats illa i arbetslivet. 

Motiveringen lyder: ”Organisation Mot Mobbning belyser ett stort och ömmande samhällsproblem. Denna ideella förening är en sann ljusfyr som ger ovärderligt stöd och vägledning till dem som drabbats av mobbning, förtal och övergrepp, samtidigt som de arbetar för att stärka individens rättsliga skydd. Deras insatser räddar liv.”

Pristagaren

I år har vi valt en liten organisation snarare än en enskild individ. OMM startades för 10 år sedan och verkar för att göra mobbning, översitteri och alla former av övergrepp mot den personliga integriteten i arbetslivet straffbart. Tyvärr drabbas många anställda av sanktioner såsom utfrysning, förtal, omplaceringar eller avsked för att de varit för samvetsgranna, påtalat eller avslöjat oegentligheter på arbetsplatsen eller råkat ut för överordnad utan respekt för andras integritet. Andra blir mobbade eller trakasserade av kolleger utan någon uppenbar orsak. De flesta som drabbas blir knäckta för livet. Många blir sjuka och dör i förtid. Ytterst få kommer tillbaka till arbetslivet. Detta måste få ett stopp! Därför vill vi i år uppmärksamma denna fråga genom att ge dela ut årets Pharospris till dessa mänskliga ljusfyrar.

En ljusfyr är en modig sanningssökare eller välgörare som står upp för det goda, det sanna och det sköna. En inspiratör med hjärta som verkat för att göra vår värld till en bättre plats.

Prisceremonin

Ljusfyren delas ut lördagen den 17 mars klockan 17.00 i DruidsalenTempelriddarhuset,Värmlandsgatan 1 i Norrköping. Alla är välkomna till prisceremonin men föranmälan krävs. Anmäl intresse via mejl.

Priset består av en unik liten ljusfyr skapad av steampunkkonstnären Ivar Erlandsen (som även gjort Stiftelsen Pharos stora ljusfyr på bilden ovan).

Ge ett bidrag

Inför prisutdelningen samlar vi in pengar till prisceremonin och till OMM:s ideella verksamhet (ange: ”Ljusfyren 2018”). Har du ett företag som vill sponsra priset? Kontakta oss.

Plusgiro: 814120-2
Swish: 1232-91 93 97

Kontakt

Insamlingsstiftelsen Pharosstiftelsen-pharos.org
Kontakt: info(at)stiftelsen-pharos.org

Organisation Mot Mobbningwww.o-m-m.seFacebook
Kontakt: Anita Wallstedt Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Steampunk Group Ivar Erlandsen: steampunkgroup.se