Oktober 2018

Jag publicerar på denna sida  i tur och ordning riksdagspartiernas svar på de frågor som jag återgav i september. Därefter kommer jag att bidra med en kommentar.

Hälsningar
Mats Jonsson

 

Från: Nya Moderaterna <Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. >
Skickat: den 6 september 2018 14:07
Till: Mats Jonsson
Ämne: SV: Angående mobbning
 

Hej Mats och tack för ditt mejl,

1. Ja. Vi tycker det är viktigt att förebygga och bekämpa mobbning, särskilt i skolan men också i övriga samhället. Alla barn har rätt till en trygg skolgång.

 2. Vi har inga sådana förslag i dagsläget. Däremot är det grundläggande att exempelvis trakasserier alltid polisanmäls och utreds.

3. Den som drabbats av mobbning och behöver insatser från t.ex. hälso- och sjukvården ska självklart få det. Vi ser särskilt allvarligt på att vårdköerna fördubblats sedan 2014 – det innebär att människor får vänta på hjälp och vård. Vi satsar tre miljarder kronor om året för att snabbt korta vårdköerna.

 4. Arbetet mot mobbning måste fortsätta, på flera olika sätt. Det handlar till exempel om att alla skolor ska ha en plan för hur mobbning kan stoppas och förebyggas. Vi vill också ändra lagen så att det i första hand är den som mobbat en annan som ska byta skola, och inte den som blivit utsatt för mobbing. Vi vill också ge Arbetsmiljöverket i uppdrag att genomföra en särskild tillsyn av den psykosociala arbetsmiljön inom yrkesgrupper och hos arbetsgivare med särskilt hög sjukfrånvaro.

Med vänlig hälsning,

Väljarkontakter

nya moderaterna

Box 2080

103 12 Stockholm

 

08-676 80 00

www.moderaterna.se

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.